Koronavírus

2021.10.14. 20:53

Herczegh Anita: több mint nyolcszáz Covid-árvát ért el eddig a Regőczi Alapítvány

Az államfő felesége egyeztetett az észak-alföldi régióban működő, a támogatásban segítő állami, önkormányzati és karitatív szervezetek képviselőivel.

Debrecen, 2021. október 14. Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket segítõ Regõczi Alapítvány kuratóriumának elnöke beszél a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség fenntartásában mûködõ Immánuel Otthon és Iskolában tartott sajtótájékoztatón 2021. október 14-én. Mögötte Labancz Attila, a Magyar Államkincstár lakossági szolgáltatásokért felelõs elnökhelyettese, Fülöp Attila, az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért felelõs államtitkára és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára (b-j). Herczegh Anita olyan gyermekekkel, családokkal, valamint azon szociális intézmények képviselõivel találkozott, akik a koronavírus-járvány okozta tragédia miatt felvették a kapcsolatot a köztársasági elnök által idén tavasszal alapított Regõczi István Alapítvánnyal. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Eddig 630, a koronavírus-járvány során árván vagy félárván maradt gyerek kapott összesen 140 millió forint támogatást a Regőczi Alapítványtól, további 177 „Covid-árva” 35 milliós támogatásáról a jövő héten döntenek – közölte Herczegh Anita kuratóriumi elnök, az államfő felesége csütörtökön Debrecenben, sajtótájékoztatón.

Herczegh Anita a debreceni nagytemplomi református egyházközség Immánuel otthonában tartott tájékoztató előtt találkozott a térségben élő olyan családokkal, akik a járvány okozta tragédia miatt kapcsolatba kerültek az alapítvánnyal.

Egyeztetett az észak-alföldi régióban működő, a támogatásban segítő állami, önkormányzati és karitatív szervezetek képviselőivel.

Jelezte, hogy az alapítvány munkatársaival mind a hét régiót felkeresik, hogy minél hatékonyabban tudják segíteni a „Covid-árvákat”.

A kuratóriumi elnök hozzátette:

az árván, vagy félárván maradt gyerekeket 18 éves korukig támogatják, de ha tanulnak, akkor tovább is.

Szeretnének számukra a gyorssegélyen túl havi támogatást adni, amihez komoly forrásokat kell gyűjteniük – tette hozzá.

Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár azt mondta, a Regőczi Alapítvány a nemzeti összefogás legnemesebb példája.

Számos gazdasági és civil szervezet tett felajánlást az alapítványnak a járvány miatt árván vagy félárván maradt gyerekek megsegítésére, de ebből az állam is kiveszi a részét: a szociális területen dolgozók, a család- és gyermekjóléti szolgálatok is segítik a munkájukat – fűzte hozzá.

Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár jelezte: a Karitatív Tanács hat tagszervezete – a Magyar Vöröskereszt, a Református Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Máltai Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat és az Ökumenikus Segélyszervezet – is bekapcsolódik a segítségnyújtásba.

Borítókép: Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke beszél a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség fenntartásában működő Immánuel Otthon és Iskolában tartott sajtótájékoztatón 2021. október 14-én. Mögötte Labancz Attila, a Magyar Államkincstár lakossági szolgáltatásokért felelős elnökhelyettese, Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (b-j). Herczegh Anita olyan gyermekekkel, családokkal, valamint azon szociális intézmények képviselőivel találkozott, akik a koronavírus-járvány okozta tragédia miatt felvették a kapcsolatot a köztársasági elnök által idén tavasszal alapított Regőczi István Alapítvánnyal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában