Járvány

2020.05.11. 16:55

Herczegh Anita: az ápolók szívvel-lélekkel dolgoznak

Az ápolók szívvel-lélekkel dolgoznak, hivatásukért hálával tartozunk nekik – hangsúlyozta a köztársasági elnök felesége az ápolók nemzetközi napja alkalmából hétfőn, Budapesten.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (b) beszédet mond az ápolók nemzetközi napja alkalmából tartott ünnepségen a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet előtt 2020. május 11-én. Herczegh Anita, aki amellett hogy a szívkórház dolgozóinak egy angyalkát formázó kerámiát adományozott, és virággal köszöntötte az ápolókat, a Sándor-palota (Köztársasági Elnöki Hivatal) ablakába kitett piros szívvel is kifejezte háláját.

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Herczegh Anita a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet előtt tartott ünnepségen az ápolók munkáját méltatva kiemelte:

ezt a jó szívet szeretné megköszönni az ápolók nemzetközi napjához, illetve az ápolók és szülésznők nemzetközi évéhez is kapcsolódva.

A koronavírus-járványra utalva úgy folytatta, hogy nemcsak ezért napért és a rendkívüli évért, valamint a megfeszített munkáért tartozunk köszönettel és hálával számukra, hanem teljes hivatásukért.

Herczegh Anita szerint

a jelenlegi járványhelyzetben a betegek és rászorulók önzetlen segítésének készségét, képességét kellene eltanulni az ápolóktól.

A köztársasági elnök felesége, aki amellett hogy a szívkórház dolgozóinak egy angyalkát formázó kerámiát adományozott, és virággal köszöntötte az ápolókat, a Sándor-palota ablakába kitett piros szívvel is kifejezte háláját.

Polaneczky Judit, az intézet ápolási igazgatója köszönetet mondott azoknak a tanítóknak, idősebb kollégáknak, akik sokat hozzátettek ahhoz, hogy mi igazi ápolók legyünk.

A jövő ápolóinak azt üzente, hogy

találják meg a hivatáseszmét és küzdjenek örömmel a másik emberért.

Andréka Péter főigazgató a többi között hangsúlyozta, hogy az ápolókat nemcsak a keddi nemzetközi napon, hanem egész évben kell ünnepelni és segíteni munkájukat, ahogy ők is segítik az orvosokét.

A nővérkedés a szemem előtt vált ápolói szakmává, nagyon magas színvonalú munkává

hangoztatta az ország összes ápolójának és asszisztensének munkáját is megköszönve.

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben évente 9000 ezer fekvőbeteget gyógyítanak és mintegy 100 ezer járóbeteget látnak el. Az intézetben 345 ápoló dolgozik hangzott el az eseményen. Az ápolók nemzetközi napját minden év május 12-án ünneplik a 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale angol ápolónő, a modern ápolónőképzés megalapozója emlékére.

Borítókép: Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (b) beszédet mond az ápolók nemzetközi napja alkalmából tartott ünnepségen a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet előtt 2020. május 11-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában