Ország-világ

2018.12.20. 07:51

Havazás, csúszós utak - Megyénkben már nincs figyelmeztetés ónos eső miatt

Győr térségéből már ónos esőt jeleztek.

kisalfold.hu

Ön mit tapasztalt? Várjuk fotóit, észrevételeit:[email protected]

19.40 - Megyénkben már nem figyelmeztetnek ónos esőre, de az ország több pontján még várható:

 

Jelenleg az ország déli felén tartózkodik az a csapadékzóna, amely délen, délnyugaton ónos esőt, másutt fagyott esőt, hószállingózást okoz. Az intenzívebb ónos eső leginkább a Délnyugat-Dunántúlon, majd a Dél-Alföldön valószínű.


A csapadék mennyisége a továbbiakban 0,1 és 1 mm között alakul. Északon, illetve az Északi-középhegység területén még elvétve hószállingózás, (ködös területeken néhol ónos szitálás előfordulhat). A csapadékzóna várhatóan péntek hajnalban hagyja el az országot. Pénteken csak helyenként, nagyobb eséllyel északkeleten lehet hószállingózásra, gyenge havazásra számítani, az Északi-középhegység térségeben ónos szitálás is előfordulhat.


 

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata a legtöbb helyen a preventív sózástól már nedves, Heves és Nógrád megyében még előfordulhatnak latyakos útszakaszok.


A látási viszonyok többnyire megfelelőek, elszórtan párás a levegő. Balassagyarmat térségében előfordulhatnak ködfoltos útszakaszok, ott általában 100 és 300 méter közötti a belátható út hossza.

 

Korábban írtuk:

Útállapot 12 órakor

A Dunántúlon Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyében, továbbá Pest megyében, a keleti országrészben pedig Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok megyében havazik vagy szállingózik a hó, az M7-es autópálya eszteregnyei szakaszáról ónos esőt jeleztek.


A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata a legtöbb helyen a preventív sózástól már nedves, viszont Győr-Moson-Sopron, Heves és Nógrád megyében előfordulhatnak havas, latyakos útszakaszok.

Általában ködös, párás a levegő, Győr-Moson-Sopron, Baranya, Heves és Csongrád megyében több helyen 100 és 300 méter közé csökkent a látótávolság.


Szélcsend van, helyenként gyenge a légmozgás.


A hőmérséklet -8 és -2 fok között változik.




Útállapot, reggel 8:15-kor


A Dunántúl északi felén és a főváros környékén havazik, de Győr térségéből ónos esőt is jeleztek, Győr-Moson-Sopron megyére elsőfokú riasztást adtak ki az ónos eső miatt.

 


A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata a legtöbb helyen a preventív sózástól már nedves, viszont a Balassagyarmat, Esztergom, Sárvár és Győr környéki mellékutakon még előfordulhatnak jeges, havas útszakaszok is!


Általában ködös, párás a levegő, az Alföld nagy részén, illetve Baranya megyében, valamint Balassagyarmat térségében 100 és 300 méter közé csökkent a látótávolság.


Szélcsend van, helyenként gyenge a légmozgás.


A hőmérséklet -8 és -2 fok között változik.

Útállapot, reggel 7 órakor

A Dunántúl északi felén és a főváros környékén havazik, de Győr térségéből ónos esőt is jeleztek.


A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata a legtöbb helyen a preventív sózástól már nedves, viszont a Sárvár, Pápa és Győr környéki mellékutakon még előfordulhatnak jeges, havas útszakaszok is!


Az Alföld nagy részén, illetve Baranya megyében köd nehezíti a közlekedést, néhol 300 méter alá is csökkenhet a látótávolság.

Útállapot, időjárás 5 órakor

A Dunántúl nyugati felét csapadékzóna érte el: Lenti és Körmend térségéből hószállingózást, Győr és Komárom környékéről intenzív havazást jelentettek mérnökségeink, Vas és Veszprém megye területén pedig vegyes halmazállapotú csapadékot - esőt, fagyott esőt, ónos esőt - észleltek.


A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata a legtöbb helyen a preventív sózástól nedves, viszont a Sárvár és Győr környéki utakon még előfordulhatnak jeges útszakaszok is!


Az Alföld nagy részén, illetve Baranya megyében köd nehezíti a közlekedést, néhol akár 100 méter alá is csökkenhet a látótávolság.


Szélcsend van, helyenként gyenge a légmozgás.


A hőmérséklet -7 és -3 fok között változik.

 

.Talaj menti köd Sóshartyánban 2018. december 19-én.MTI/Komka Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában