Ország-világ

2018.02.22. 08:05

Hat új Credo-buszt állít csatasorba az ÉNYKK megyénkben

Márciustól összesen 35 új Credóval bővül a közlekedési társaság flottája.

Szeghalmi Balázs

"Az új autóbuszok közül 6 Győr-Moson-Sopron, 7 Vas, 12 Veszprém és 10 Zala megyében teljesít majd szolgálatot. Az utasforgalom számára várhatóan márciustól válnak elérhetővé a járművek" - közölte portálunkkal Kuti Piroska, az ÉNYKK kommunikációs vezetője. A beszerzéssel az ÉNYKK autóbusz-állományának átlagéletkora 13,54 évről 12,91 évre csökken.

 

2016 nyarán 16 új gyártású Credo-busz kezdte szállítani az utasokat megyénkben. Többek közt a Győrben fotózott Credo Inovell. Kép: Cseh Róbert.

2016 nyarán 16 új gyártású Credo-busz kezdte szállítani az utasokat megyénkben. Többek közt a Győrben fotózott Credo Inovell. Kép: Cseh Róbert.

Bérlik az új buszokat


A nyílt közbeszerzést tavaly október végén tették közzé. Akkor 28 új, normál padlómagasságú, szóló és 72 új, alacsony-belépésű, szóló busz beszerzésére nyílt lehetőség pénzügyi lízingszerződéssel. A közbeszerzés eredményeként a beszerzett járművek közül az ÉNYKK mostantól 35 Kravtex gyártmányú új buszt bérel a Volán Buszparktól. Ezek közül 13 normál padló magasságú helyközi/elővárosi kivitelű, kéttengelyes, szóló, Credo 02 Inovell 12 típusú, 22 pedig alacsony belépésű helyközi/elővárosi kivitelű, kéttengelyes szóló Credo Econell 12 típusú. A Credo-buszokat Győrben és Mosonmagyaróváron fejlesztik és gyártják.


Fiatalítják a pár éve "öreg" buszparkot


A kisalfold.hu az elmúlt években többször írt az ÉNYKK buszparkjáról. Beszédes tény, hogy 2016 elején ötven 20 évesnél idősebb busz szállította az utasokat Győr-Moson-Sopron megyében a helyközi járatokon. 2016 tavaszán 15 használt, de jó állapotú, 6-8 éves busz érkezett Németországból, Ausztriából és Svájcból. Másfél éve, augusztusban 16 új gyártású Credo busz kezdte szállítani az utasokat szűkebb pátriánkban. 2016 decemberében tovább "faragta" a buszok átlagéletkorát az ÉNYKK. Akkor 11 légkondis Credo buszt vetettek be megyénkben, utóbbiakat szintén bérlik a Volán Buszparktól. A felsorolt járművek a helyközi buszközlekedésben vesznek részt érkezésük óta.

Teszt


A Credo Inovell buszt tapasztalt sofőr segítségével tesztelte portálunk. A fotókat, videókat ide kattintva nézhetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában