Illegális bevándorlás

2020.12.17. 19:32

Három embercsempészt fogtak el Szegeden

Elfogtak a rendőrök Szegeden három embercsempészt, akik húsz határsértőt szállítottak járműveikben – tájékoztatott a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön.

Szabó Szilvia közölte, a járőrök szerdán este nyolc órakor egy magyar személygépkocsit állítottak meg, amelyet egy román állampolgárságú férfi vezetett. A járműben öt illegális migránst találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat.

Néhány perccel később egy bolgár kisteherautót ellenőriztek. A járművet egy ukrán állampolgárságú férfi vezette, mellette egy moldáv férfi utazott. A rendőrök a kisteherautóban tizenöt illegális migránst találtak megbújva, akik afgán állampolgárnak vallották magukat tudatta a százados.

A két sofőr és egyikük moldáv segítője ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás, az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában