Ország-világ

2016.01.23. 22:43

Hamburgban több mint kétszáz molesztálási ügyről tudnak

A német rendőrség nyilvántartásában ma már jóval több szilveszteri molesztálási ügy szerepel, mint amennyiről eddig a nyilvánosságnak tudomása volt, az ország tizenhat tartománya közül tizenkettőben történtek ilyen jellegű bűncselekmények.

Munkatársunktól

Eddig az említett esetekről szóló híradások főleg Kölnre (az erőszakos cselekmények "epicentrumára") összpontosították a figyelmet, ahol az AFP szerint eddig mintegy ezer feljelentés érkezett a rendőrségre, Hamburgban több mint kétszáz hasonló panasszal keresték meg a rendfenntartó szerveket.


A Süddeutsche Zeitung című napilap az NDR és a WDR helyi televíziókkal együtt német hatósági forrásokra hivatkozva tudni vélte, hogy mára az ismert esetek száma jóval nagyobb, mint korábban. A legtöbb szexuális erőszakcselekmény - lopásokkal kombinálva - Észak-Rajna-Vesztfáliában (főleg Kölnben, Düsseldorfban, Bielefeldben) történt, e tartományban több mint ezer feljelentés született. 


Az esetek számát illetően kisebb mértékben volt érintett Hessen (31), Bajorország (27), Baden-Württemberg (25), Bréma (11) és Berlin (6) tartomány. Egy-egy feljelentés érkezett a rendőrségre Alsó-Szászországban, Brandenburgban, Szászországban, Rajna-vidék-Pfalz tartományban és a Saar-vidéken. 


Kölnben a feljelentések alapján szinte kizárólag nőket bántalmaztak, a szemtanúk szerint a támadók főleg kamaszok vagy 17 és 30 év közötti külföldi férfiak voltak. A kölni agresszorok a rendőrség szerint elsősorban Maghreb-országokból származó fiatalok voltak. 


Aydan Özoguz, a német kormány bevándorlási, menekültügyi és társadalmi integrációért felelős államminisztere a Frankfurter Allgemeine Zeitung hasábjain úgy fogalmazott: a molesztálások ügye "megmérgezte" a légkört Németországban. Hozzáfűzte azonban: "néhány száz bűnöző nem képvisel egymillió menekültet".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában