Ország-világ

2019.08.04. 10:11

Hajókat borított fel a viharos szél a Fülöp-szigeteknél, sokan meghaltak, többeket még keresnek

Tizenkilencen meghaltak a viharos tengerben a Fülöp-szigeteknél, a hatalmas hullámok felborítottak három motorcsónakot, 59 utast sikerült kimenteni a vízből, több mint tíz embert pedig keresnek - közölték helyi hatóságok vasárnap.

MTI

A szerencsétlenség szombaton történt Iloilo városa és Guimaras szigete között, az ország középső részénél - mondta a parti őrség egyik munkatársa.


A Chi-chi nevű hajón 43 utas és négyfős legénység, a Kezziahon négyfős legénység, a Jenny Vince-en pedig 34 utas és négyfős legénység tartózkodott.


Meteorológiai előrejelzések szerint folytatódik az ítéletidő a térségben.


Évente több tucatnyian halnak meg tengeri balesetekben a Fülöp-szigeteken. Ezek oka többnyire a rossz időjárás, a biztonsági előírások be nem tartása, az eszközök meghibásodása vagy a járművek túlterhelése.


A kereskedelmi hajózás történetének legszörnyűbb balesete is a Fülöp-szigeteken történt 1987-ben, amikor a Dona Paz komphajó összeütközött egy tartályhajóval, kigyulladt és leégett. A katasztrófában több mint 4300-an vesztették életüket. A kifogásolható műszaki állapotban lévő komp maximális befogadóképessége 1500 utas volt, de több mint négyezren nyomorogtak rajta a szerencsétlenség napján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában