Ország-világ

2018.06.20. 11:46

Hadházy Ákos kilép az LMP-ből

Kilép az LMP-ből Hadházy Ákos korábbi társelnök.

Kilép az LMP-ből Hadházy Ákos korábbi társelnök. Az ellenzéki politikus ezt a 24.hu-val közölte, majd az ott megjelent cikket szerdán közzétette saját közösségi oldalán. A hírportál írásából kiderül, hogy Hadházy Ákos megtartja parlamenti mandátumát.


Hadházy Ákos egy bejegyzést fűzött az interjúhoz, amelyben kitér az ellene zajló fegyelmi eljárás részleteire, és arra, hogy másodfokon szerdán tárgyalta volna az ügyét az eljáró testület.

Amikor egy párt politikai vitákat fegyelmi úton próbál elintézni, az még akkor is szomorú, ha nem ennyire kínos módon csinálja.

- vélekedett, úgy értékelve, hogy az eljárás már a korrupció elleni harc komolyságát veszélyezteti. A politikus ugyanitt bírálta az LMP régi és új vezetését.

A parlamenti ellenzék többségéhez hasonlóan az LMP régi/új vezetése sem érzékeli, hogy a választási vereségnek milyen beláthatatlanok a következményei, mennyire súlyos a kialakult helyzet.

- írta. Hozzátette: amikor együttműködést szorgalmazott olyan ellenzéki pártokkal is, amelyekkel nagyon sok mindenben nem értenek egyet, ezt szerette volna elkerülni. Hadházy Ákos szerint a megoldás kulcsa a parlamenten kívüli politikai résztvevők és a társadalom kezében van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában