Ország-világ

2018.08.23. 08:40

Győri környéki légi felvételeken mutatjuk, mennyire kritikusan alacsony a Duna vízszintje - galéria

Vízszint-emelkedés hétvégétől várható Győr környékén.

kisalfold.hu

Három helyen is megdőlt a Dunán a valaha mért legalacsonyabb vízállás rekordja az elmúlt egy napban, de az előrejelzések szerint a következő napokban nem valószínű további jelentős vízszintcsökkenés – közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT).


Az elmúlt 24 órában 2 cm-es apadás volt, a legfrissebb meteorológiai előrejelzések szerint a következő 6 napban viszont a Duna meghatározó vízgyűjtőin számottevő mennyiségű csapadék érkezhet. Vízszint-emelkedés hétvégétől várható Győr környékén.

 

Gönyűnél a Duna madártávlatból.


A vizsgálatok szerint a vízminőség a Duna felső és az alsó szakaszon jó, a középső szakaszon megfelelő, de az alacsony vízállás, a lelassult áramlás és a magas vízhőmérséklet miatt – elsősorban a középső szakaszon – oxigénhiányos állapot alakulhat ki. Remélhetőleg, ez a folyó élővilágát nem veszélyezteti.


A vízálláscsökkenés kedvezőtlen hatásainak elkerülésére a következő napokban újabb ideiglenes vízpótló szivattyúkat telepíthetnek a folyó hazai szakaszán. Szükség is van a munkájukra. Galériánk felvételeit a Flybook.hu csapata készítette, róluk ide kattintva olvashat bővebben.

 

Győr történelmi központja a felhők közül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában