Ország-világ

2018.08.10. 13:48

Gyanúsítottként hallgatták ki a Párbeszéd országgyűlési képviselőjét

Burány Sándor elismerte az ittas vezetést.

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Burány Sándort, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjét, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.


Keresztes Imre főügyész az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta: [namelink name="Burány Sándor"] szerdán, gyanúsítotti kihallgatása során tényfeltáró, bűnösségre kiterjedő beismerő vallomást tett, nem élt panasszal a gyanúsítás ellen.


Emlékeztetett arra, a rendőrség fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzése során január 19-én este, nem sokkal tíz óra után Budapest IX. kerületében, a Határ úton állították meg a Nagykőrösi út felé haladó, Burány Sándor által vezetett gépjárművet.


Az ellenőrzéskor Burány Sándor elismerte, hogy a vezetés előtt alkoholt fogyasztott. A légalkoholmérő eszköz kimutatta, hogy az autó vezetésekor enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.


Burány Sándor vezetési jogosultságának szünetelését február 15-én rendelték el a büntetőeljárás jogerős befejezéséig, egyúttal a helyszínen elvett, a vezetési jogosultságot igazoló okmányt visszavonták.


Az országgyűlési képviselő mentelmi jogát - Polt Péter legfőbb ügyész indítványára - az Országgyűlés július 3-án felfüggesztette - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában