9/11

2021.09.11. 20:33

Gulyás: Nyugat-Európa is megismerte a mindennapi biztonságérzet elvesztését

Gulyás Gergely szerint a húsz évvel ezelőtti New York-i terrortámadások óta, a migráció következményeként Nyugat-Európa is megismerte a tömeggyilkos terror borzalmát, a mindennapi biztonságérzet elvesztését.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Facebookon szombaton közzétett írásában emlékeztetett arra, hogy húsz évvel ezelőtt – egy évtizeddel a hidegháborús győzelem után – az Egyesült Államok egyedüli világhatalom volt. Talán ezért sem gondolta senki, hogy megtörténhet az, amellyel 2001. szeptember 11-én szembesült a világ.

„Ahogyan egy generációval korábban Amerikában mindenki emlékezett rá, hol volt, amikor Kennedy elnök meggyilkolásáról értesült, úgy vált világszerte kitörölhetetlen személyes emlékké az ikertornyokba csapódó repülőgépek borzalmas látványa, Bush elnök visszatérése a Fehér Házba, a World Trade Center romjaiból égbe mutató fénycsóvák transzcendens képe New Yorkban”

- fogalmazott Gulyás Gergely.

Hozzátette: azóta, a migráció következményeként Nyugat-Európa is megismerte a tömeggyilkos terror borzalmát, a mindennapi biztonságérzet elvesztését.

„Amerika elég erős volt ahhoz, hogy az elmúlt két évtizedben megvédje magát a hasonlóan barbár terrortól. 20 év után is kegyelettel emlékezünk az áldozatokra” – írta a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában