Ország-világ

2018.11.20. 15:20

Gruevszki megkapta a menekültstátust - Rendkívüli nemzetbiztonsági ülés lesz az ügyben szerdán

A Magyar Idők értesülései szerint a Magyarországra menekült volt macedón miniszterelnök kérelmét pozitívan bírálta el, azonban ezt a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal nem erősítette meg.

Rendkívüli nemzetbiztonsági ülést hívott össze szerdára Mirkóczki Ádám, a testület jobbikos elnöke.


Az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a "Gruevszki-botránnyal" kapcsolatban a Belügyminisztérium és a bevándorlás hivatal törvényi kötelezettségüket megszegték, a nemzetbiztonsági átvilágításon is átesett bizottsági tagokat félrevezették.


Azt írta: magyarázatot vár, ki a felelős azért, hogy az "elmúlt 28 évben példátlan módon így hazudjanak és átverjék testületileg az Országgyűlés legfontosabb szakbizottságát".


Nikola Gruevszki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke, a múlt héten viszont nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, mert nem kezdte meg kétéves börtönbüntetése letöltését, amelyet hivatali visszaélés miatt szabtak ki rá. A politikus múlt kedden a Facebook-oldalán közölte, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kért a magyar hatóságoktól.


A Magyar Idők kedden internetes oldalán írta meg, hogy Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök megkapta a menekültstátuszt.


A lap megkeresésére a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal nem erősítette meg az információt. Arra hivatkoztak, hogy a hatályos törvények szerint erről csak az érintettnek és az ENSZ menekültügyi főbiztosságának adhatnak tájékoztatást - olvasható a Magyar Idők weboldalán.


Korábban írtuk:


Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök megkapta a menekültstátust - értesült a Magyar Idők kedden.


A lap internetes felületén azt közölte: megkeresték a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalt, ám a szervezet nem erősítette meg az információt.

    

A hivatal arra hivatkozott, hogy a hatályos törvények szerint erről csak az érintettnek és az ENSZ menekültügyi főbiztosságának adhatnak tájékoztatást - olvasható a Magyar Idők weboldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában