Járvány

2020.03.10. 19:08

Görögországban és Bosznia-Hercegovinában is bezárnak az iskolák

Mindkét országban legalább két hétig nem lesz tanítás, így igyekeznek csökkenteni a járvány terjedését.

Görögországban két hétre bezárnak az iskolák, egyetemek, napközik és más oktatási intézmények az új koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében – jelentette be az egészségügyi miniszter kedden.

„Itt az ideje, hogy a görögök tanújelét adják személyes felelősségüknek. Valamennyi iskola bezár 14 napra, hogy megakadályozzuk a vírus közösségen belüli terjedését” – mondta újságírók előtt Vasszilisz Kikiliasz.

Görögországban eddig 89 megerősített fertőzést regisztráltak, haláleset nem történt.

Bosznia-Hercegovina szerbek lakta részében bezárják az iskolákat, betiltják a tömegrendezvényeket

Bezárják az iskolákat és a felsőoktatási intézményeket, valamint betiltják a tömegrendezvényeket szerdától Bosznia-Hercegovina többségében szerbek lakta országrészében, a boszniai Szerb Köztársaságban – adta hírül a Klix.ba boszniai hírportál kedden.

Az országrész kormányának döntése értelmében az intézkedés március végéig marad érvényben, az ország ugyanis így igyekszik csökkenteni a járvány terjedését.

Radovan Viskovic, a boszniai Szerb Köztársaság miniszterelnöke közölte, arra fogja kérni a szarajevói, központi kormányzatot, hogy fokozottan ellenőrizze az országba érkezőket, főként azokat, akik az új típusú koronavírus-járvány gócpontjaiból érkeznek a nyugat-balkáni országba.

A tömeges, több mint 250 embert számláló rendezvényeket Szarajevóban is betiltották. Ezen felül látogatási tilalmat vezettek be a kórházakban és más egészségügyi intézményekben az egész ország területén.

A boszniai Szerb Köztársaságban eddig négy embernél azonosították a vírust, míg az ország főként horvátok és bosnyákok lakta részében, a Bosznia-Hercegovinai Föderációban eddig egy megbetegedést regisztráltak.

Hétfőn egyebek mellett Spanyolország és Szlovákia, kedden pedig Csehország jelentette be, hogy a COVID-19 járvány miatt átmeneti időre bezárják az iskolákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában