Ország-világ

2019.07.01. 14:09

Gázrobbanás volt Bécs belvárosának egyik házában -Többen meghaltak, le kell bontani az épületet

A robbanás következtében ketten meghaltak, ketten súlyosan, tucatnyian pedig könnyebben megsérültek.

Le kell bontani a Bécs belvárosában található épületet, amely súlyosan megrongálódott a múlt szerdai gázrobbanásban - jelentette be hétfőn az osztrák főváros lakásügyi tanácsosa.


Kathrin Gaal elmondta: a kár túl nagy ahhoz, hogy újjáépítsék a házat. A lakókat a robbanás után cserelakásokban helyezték el az új épület felépítéséig.

 

Kép forrása: derstandard.at


Szerda délután Bécs negyedik kerületében egy többemeletes lakóépületben történt gázrobbanás, amelynek következtében ketten meghaltak, ketten súlyosan, tucatnyian pedig könnyebben megsérültek. A két halálos áldozat a ház két bérlője, egy 29 éves nő és egy fiatal férfi volt, holttestüket csütörtökön találták meg.

    

A Pressgasse-Schäffergasse sarkán található házat a gázrobbanás óta az összeomlás fenyegeti. Az épületet 1950-ben építették, 30 lakásában 50-en laktak. A rendőrség szerint a szakértőknek várhatóan egy hónapra lesz szükségük, hogy tisztázzák, mi okozta a gázrobbanást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában