Ország-világ

2021.10.19. 20:10

Füstös szobákban zajlik az egyezkedés Gyurcsány és Márki-Zay között

Gyakorlatilag titokban, a sajtó előzetes tájékoztatása nélkül találkozott Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter – derült ki a DK-elnök Facebook-bejegyzéséből. Deák Dániel szerint Márki-Zay Péter ezzel bebizonyította, hogy semmivel sem másabb, mint a többi baloldali politikus.

Az ellenzék meghatározó politikusa, Gyurcsány Ferenc közölte, „valójában nem kellene hírértékének lennie annak, hogy leültünk tárgyalni Márki-Zay Péterrel, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjével. De most más helyzet van. Most ez hír sokaknak. Hír, hogy a jelölt és a DK elnöke leült tárgyalni. […] Semmi falrengető nem történt, arról beszéltünk, hogy mit kell tennünk, hogy közösen leváltsuk a kormányt.”

Márki-Zay Péter a Népszavának korábban adott interjújában még elítélte az eljárást, amikor demokratikus küzdelem helyett füstös szobákban zsírozzák le az eredményt.

írja a Magyar Nemzet.

A jelek szerint azonban jelenleg az ő közreműködésével éppen ez történik, hiszen a baloldali térfélen most formálódik az a közös lista, amely lényegében meghatározza, hogy kik kerülhetnek biztos befutó helyre, vagyis kik lehetnek majd tagjai a 2022-es országgyűlési választások után megalakuló parlamentnek

Márki-Zay Péter és Gyurcsány Ferenc ma ültek le kezet fogni a paktumra

hívta fel a figyelmet a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

A Gyurcsány bejelentésére reagálva Deák Dániel azonban felidézte: az ellenzék közös miniszterelnökjelöltje június 7-én a Népszavának még azt nyilatkozta, hogy

a pártok továbbra is próbálnak kisiklani az előválasztás alól egy csomó helyen és a nyílt demokratikus küzdelem helyett füstös szobákban előre lezsírozni az eredményt.

Errefel most mit csinál? Füstös szobában zsírozzák le Gyurcsánnyal a paktum részleteit – mutatott rá a politológus. Hozzátette:

ennyit arról, hogy Márki-Zay más lenne, mint a többiek. Valójában ő is egy tipikus, képmutató, baloldali politikus

– emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában