Ország-világ

2021.11.04. 17:00

Folytatódik a bölcsődefejlesztési program, újabb 50 milliárdra lehet pályázni (videó)

Újabb 50 milliárd forintra pályázhatnak a háromezer főnél nagyobb önkormányzatok és az egyházak bölcsőde, mini bölcsőde és családi bölcsőde létrehozására – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Novák Katalin a videóban azt mondta, hogy

az új bölcsődei férőhelyeket létrehozó önkormányzatok és egyházak minimum 50 millió, maximum 1 milliárd 440 millió forintos támogatásra pályázhatnak.

A Családbarát Központ és a Lechner Tudásközpont segítséget nyújt a pályázóknak: mintaterveket biztosít a bölcsőde létrehozásához, és szakmai tartalommal segíti az építkezést – tudatta a tárca nélküli miniszter, hozzátéve: a pályázók a teljes tervkatalógust letölthetik, és felhasználhatják a bölcsőde megépítéséhez.

Kiemelte:

a kormány azon dolgozik, hogy minden bölcsődés korú gyermeket nevelő családnak lehetősége legyen bölcsődében elhelyezni a gyermekét, ha arra van szükségük.

A kormány azt vállalta, hogy 2022 végéig elegendő bölcsődei férőhely lesz Magyarországon – mondta a miniszter, hozzáfűzve: a pályázat is e cél eléréshez járul hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában