Költségvetés

2021.05.30. 10:48

Fidesz: jövőre is folytatódik a Magyar falu program

A jövő évi költségvetés biztosítja a Magyar falu program folytatását, méghozzá bővülő lehetőségekkel – jelentette ki Horváth László Fidesz-szóvivő vasárnap.

A kormánypárti politikus videoüzenetében közölte, hogy a falusi csok (családi otthonteremtési kedvezmény) továbbra is támogatja a vidéki otthonteremtést. A falusi útalapból 1500 kilométeren újulnak meg mellékutak, és több ezer pályázat segíti a falusi óvodák, iskolák, orvosi rendelők, játszóterek közösségi terek felújítását, hasznos eszközök, erőgépek, buszok beszerzését, boltok üzemeltetését – sorolta.

A kormány azért hozta létre a Magyar falu programot – tette hozzá -, hogy nőjön a kisebb települések népességmegtartó ereje, a falusi élet pedig minél több embernek legyen vonzó.

Horváth László szerint a baloldali kormányok a mostanival ellentétben faluromboló politikát folytattak, százával zártak be óvodákat, iskolákat, vasúti vonalakat számoltak fel, „végzetesen eladósították” a kisebb településeket is. Akkoriban az is elhangzott – mondta -, hogy a falu mint településforma elavult, a Fidesz viszont értékesnek tartja a falvakat.

A 2022-es költségvetés is bizonyítja, hogy a jelenlegi kormány hisz a falvakban, a Magyar falu program céljában, sikerében – hangsúlyozta a Fidesz szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában