Ország-világ

2015.05.13. 17:21

Fidesz: folytatódnak az adócsökkentések

A személyi jövedelemadó további csökkentésével minden munkavállaló, vagyis több mint négymillió ember fizetése fog emelkedni - közölte a párt.

A Fidesz, ahogy vállalta, teljesíti: folytatja az adócsökkentés politikáját, és Magyarország jó gazdasági teljesítményét a magyar családok és munkavállalók javára fordítja vissza - közölte a Fidesz-frakció a jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslat szerdai benyújtása kapcsán az MTI-vel.

Közleményükben hangsúlyozzák, hogy a Fidesz-KDNP-frakció minden parlamenti támogatást meg fog adni ahhoz, hogy 2016 az adócsökkentés éve legyen, amikor a családok és a munkavállalók terhei tovább csökkennek.

Ismertetésük szerint a személyi jövedelemadó további csökkentésével minden munkavállaló, vagyis több mint négymillió ember fizetése fog emelkedni, a családi adókedvezmény növelésével pedig 350 ezer kétgyermekes családnál marad több pénz. A két gyermeket nevelő átlagkeresetű szülőknél évi akár 114 ezer forinttal, a minimálbéres szülőknél évi 85 ezer forinttal több marad jövőre.

A tavaly bevezetett kiskeresetűek adócsökkentésének köszönhetően a legalacsonyabb jövedelmű, körülbelül 110 ezer családnak, valamint a három- vagy többgyermekes szülőknek továbbra is gyakorlatilag a zsebükben marad a bruttó fizetésük - fogalmaz a közlemény.

2016-ban folytatódnak a közszféra béremelési programjai: ismét lesz pedagógus-béremelés, amely ki fog terjedni a felsőfokú végzettségű bölcsődei nevelőkre és az örökbefogadási tanácsadókra. Jövőre is folyatódik a fegyveres és rendvédelmi dolgozók, valamint az ápolók és az orvosok bérrendezése, és elindul a kormánytisztviselői életpályaprogram - írták.

"Az adócsökkentéseket és a béremeléseket az ország gazdasági teljesítőképességével arányban folytatni fogjuk. A Fidesz célja, hogy a magyar munkavállalók fizessék Európa legalacsonyabb személyi jövedelemadóját" - hangsúlyozza a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában