Ország-világ

2019.03.13. 20:27

Fidesz: az EP bevándorláspárti többsége fokozná a migránsok betelepítésének ütemét

Így árusítják ki Európát, Európa biztonságát és keresztény kultúráját - mondta Halász János.

MTI

A Fidesz szerint az Európai Parlament (EP) bevándorláspárti többsége fokozni akarja a migránsok betelepítésének ütemét.


[namelink name="Halász János"], a Fidesz-frakció szóvivője szerdán Budapesten újságíróknak azt mondta: az EP bevándorláspárti többsége most éppen azt szavazta meg, hogy háromszorosára növelik a migrációs alap pénzügyi keretét 2021 és 2027 között.


Hozzátette: a magyar baloldali EP-képviselők is megszavazták ezt.


"Ez az alap nem Európa és nem az európai emberek védelmét, hanem egyértelműen a migránsok behozatalát szolgálja" - jelentette ki Halász János, hozzáfűzve: ebből akarják finanszírozni a migráció legalizálását, a migránsok betelepítését, áttelepítését, a tagállamok közötti elosztását.


A frakciószóvivő azt is mondta, hogy pénzügyileg is meg akarják büntetni a migránsok betelepítését elutasító országokat, továbbá "fejpénzt", 10 ezer eurót akarnak fizetni a betelepített migránsokért.


"Így árusítják ki Európát, Európa biztonságát és keresztény kultúráját. Brüsszelben minden a Soros-terv szerint zajlik: több pénzzel, migránsvízummal, a gazdasági bevándorlás legalizálásával és kvótával készülnek a migránsok tömeges betelepítésére" - fogalmazott a politikus.


Halász János szerint ez az EP-választás tétje, "meg kell állítanunk, hogy bevándorlókontinenssé tegyék Európát".


Azzal kapcsolatban, hogy [namelink name="Polt Péter"] legfőbb ügyész indítványozta Farkas Gergely jobbikos országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését egy választási csalás miatt indult ügyben, a szóvivő kérdésre válaszolva azt közölte: a Fidesz-frakció megszavazza a mentelmi jog felfüggesztését. Halász János felháborítónak nevezte az ügyet, amely szerinte mutatja, hogy a Jobbik semmit sem változott, "a pénzért és a hatalomért mindenre képes".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában