Ország-világ

2018.12.07. 16:37

Fidesz: a szocialisták egymillió embert tettek munkanélkülivé

A Fidesz-KDNP mindig is a munkahelyteremtést tartotta fő céljának, 2010 óta már több mint 700 ezer új munkahely jött létre - mondta Böröcz László.

MTI

Azok a szocialisták tiltakoznak a munka törvénykönyvének most tervezett módosítása ellen, akik egymillió embert tettek munkanélkülivé - jelentette ki [namelink name="Böröcz László"], a Fidesz frakcióvezető-helyettese pénteken Budapesten újságíróknak.


A szocialisták kormányzásuk alatt megduplázták a munkanélküliséget, magas adókkal és megszorításokkal tönkretették a dolgozókat és a családokat - mondta a kormánypárti politikus.


Kiemelte: a Fidesz-KDNP mindig is a munkahelyteremtést tartotta fő céljának, 2010 óta már több mint 700 ezer új munkahely jött létre, a cél pedig továbbra is egymillió új munkahely. A munkanélküliséget harmadára csökkentették, a reálbérek pedig évek óta dinamikusan nőnek - hangsúlyozta.


Böröcz László közölte: a munka törvénykönyvének most tervezett módosítása is azt szolgálja, hogy aki többet akar dolgozni, és így többet akar keresni, az elől lebontsák a bürokratikus akadályokat. Ezért javasolják bevezetni kollektív szerződés esetén az önként vállalt túlmunkát - mondta.


A fideszes képviselő szerint a szakszervezetek és a dolgozók jogai is változatlanok maradnak, sőt még erősödnek is, mert a túlmunka kizárólag az írásbeli hozzájárulásukkal lehetséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában