Ország-világ

2018.02.14. 17:09

Fidesz: a magyar családok jutnak a 3. legalacsonyabb átlagáron a gázhoz Európában

A rezsicsökkentéssel a gáz ára átlagosan 25 százalékkal csökkent.

Európában a magyar családok jutnak a harmadik legalacsonyabb átlagáron a gázhoz - reagált a Fidesz-frakció szerdán Tóth Bertalan MSZP-s politikus kijelentéseire.


A szocialista frakcióvezető előzőleg azt mondta, hogy a Fidesz nyerészkedett a rezsicsökkentéssel, 2013 és 2017 között a becslések szerint összesen hetvenezer forintot vettek ki a magyar családok zsebéből azzal, hogy "az indokoltnál magasabban határozták meg a gáz árát".


A Fidesz-frakció reagálásában kiemelték, azok a szocialisták beszélnek, akik a választási kampányukban azt ígérték, hogy nem lesz gázáremelés, aztán kormányra kerülve háromszorosára emelték a gáz árát.


"A rezsicsökkentéssel a gáz ára átlagosan 25 százalékkal csökkent, és a rezsicsökkentés eredményét ötödik éve megvédjük" - írták, jelezve, a fogyasztók minden egyes gázszámlán láthatják, hogy eddig mennyit spóroltak a rezsicsökkentéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában