Ország-világ

2017.02.08. 15:26

Fegyveres támadók ölték meg a Vöröskereszt hat afgán alkalmazottját

A szervezet alkalmazottai éppen segélyt szállítottak - a sok halálos áldozattal járó - erős havazás és lavinák sújtotta térségbe

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) hat afgán alkalmazottját megölték szerdán fegyveres támadók Afganisztán északi részén. Az elkövetők, gyaníthatóan az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tagjai lehettek.    

A vöröskereszt két további munkatársa eltűnt a Dzsauzdzsán tartományban történt támadásban - közölte Thomas Glass, az ICRC szóvivője, hozzátéve, hogy nem tudják biztosan, kik voltak az elkövetők.  


A szervezet alkalmazottai éppen segélyt szállítottak a - sok halálos áldozattal járó - erős havazás és lavinák sújtotta térségbe, amikor a konvojukat támadás érte.   


Dzsauzdzsán tartomány kormányzója úgy nyilatkozott a Reuters hírügynökségnek, hogy az Iszlám Állam "nagyon aktív" a régióban, így gyaníthatóan ennek a csoportnak a tagjai ölték meg a  segélyszervezet munkatársait.  


A helyi rendőrség közölte, hogy keresik a vöröskereszt két eltűnt munkatársát.  

Nemrég a vöröskereszt egy spanyol alkalmazottja visszanyerte szabadságát Észak-Afganisztánban, miután még decemberben ismeretlen fegyveresek elrabolták és több hétig fogva tartották.  


Az ICRC egy közelmúltban kiadott közleményében kiemelte, hogy a romló biztonsági helyzet sokszor megnehezíti a segélyek célba juttatását Afganisztán több régiójában.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában