Ország-világ

2015.03.26. 10:41

Facebookon is követhetjük majd a postai csomagunkat

Sok újdonsággal készül a Posta a csomaglogisztikai piacon. Elindítják például azt az új rendszert, amiben valós időben lehet tájékozódni a megrendelt csomag státuszáról.

Sok újdonsággal készül a Magyar Posta a csomaglogisztikai piacon, elindítják például azt az új nyomkövetési rendszert, amiben valós időben lehet tájékozódni a megrendelt csomag státuszáról - mondta a Napi.hu-nak Molnár Róbert, a társaság üzleti és logisztikai vezérigazgató-helyettese.

A jövőben a Posta mobilapplikációjában, a posta.hu weboldalon, továbbá a hagyományosnak tekinthető e-mailben és sms-ben is lehet tájékozódni. Sőt, még a Facebookon is követni lehet majd, hogy épp hol tart a küldeményünk.

A Posta csomagautomatáinak száma az első negyedévben 50-re nő, az év során további 30-at állítanak üzembe. Az automatákba egyelőre nem lehet ajánlott küldeményeket kérni, azonban később ez is változhat.

Molnár Róbert az ajánlott küldeményeket csomagautomatába kézbesítésével kapcsolatban azt mondta, a fizikai kézbesítés helyett a digitalizálás lehet a járható út. További fejlesztéssel viszont megoldható, hogy amennyiben az ügyfél úgy rendelkezik, előzetes értesítést kaphat akár sms-ben a küldemény érkezéséről, így lenne módja egyeztetni az átvételről, használhatja a Posta kényelmi szolgáltatásait - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában