Ország-világ

2015.12.08. 21:34

Európa pusztulását jósolta 2016-ra a balkáni vak Nostradamus

Az asszony megjósolta a globális felmelegedést, a szeptember 11-ét, a 2004-es cunamit és Obama megválasztását is.

munkatársunktól

Egy bolgár vak jósnőről közölt cikket a Sun. Baba Vanga 1996-ban halt meg 85 éves korában, és úgy emlegetik, mint a balkáni Nostradamust. 


Életében a sok csodás gyógyítás mellett számos jóslatot tett, állítólag ezek 85 százaléka be is vált. Az '50-es években például azt jósolta, hogy olvadni kezdenek majd a sarki jégsapkák és emiatt emelkedik is a tengerek szintje - ekkor még senki nem hallott a globális felmelegedésről.


Követői a bevált jóslatok közé sorolják azt is, amikor azt mondta, hogy "a nagy partoknál az emberek és a városok is eltűnnek a hatalmas víz alatt", ez így volt a 2004-es cunami idején, a Csendes-óceán partjainál.


A legközelebbi dermesztő próféciái egy nagy muszlim háborúról szólnak, az összeesküvés-hívők és az iszlamofóbok egyre gyakrabban emlegetik Baba Vanga szavait. A harmadik nagy háború kezdetét 2010-re jósolta, és az iszlám világot nevezte meg kiindulópontnak. Egyesek szerint a 2010-es arab tavasz eseményei vezethettek az ISIS megerősödéséhez.


A vak jós szerint 2016-ban Európát lerohanják a muszlim szélsőségesek, amelynek következtében Európa szinte teljesen kihalt lesz, majd 2043-ban római központtal egy kalifátust alapítanak. Az ISIS terrorakciói az elmúlt hónapokban ugyancsak ráerősítettek az elmélet hívőinek paranoiájára. 

 

Az írástudatlan lánytól az apokaliptikus angyalig

Baba Vanga 1911-ben született Vangelia Pandeva Dimitrova néven egy Strumica nevű faluban, egy vulkán lábánál az akkori Oszmán Birodalomban. A hagyomány szerint 12 éves koráig normális életet élt, amikor egy nagy viharban rejtélyes módon elveszítette a látását. Állítólag egy tornádó a magasba repítette, majd onnan a földre zuhant. Családja ezután talált rá, élet és halál között volt. Szemeit is ekkor veszítette el a történet szerint. 


Vanga ezután azt állította, hogy eltűnése alatt két képességet szerzett: a gyógyítás és a jövőbe látás képességét. Állítólag a Bolgár Kommunista Párt vezetői és Zsivkov is gyakran hallgatták meg jóslatait. A titkosszolgálat is figyelte őt. 


Egyszer nagyon beteg lett, és azt mondták neki, hogy csak fél éve van hátra. A jósnő azt mondta, hogy nem így van, még három évig élni fog. Mindez 1996 elején volt. Ezúttal az orvosoknak lett igaza, Baba Vanga 1996. augusztusában meghalt.


"Rettenet, rettenet! Az amerikai testvérek leomlanak, miután megtámadják az acélmadarak." - jósolta. A hívők szerint ez egyértelműen a 2001. szeptember 11-i New York-i terrortámadásra utal. "Farkasok üvöltenek egy bokorban (bokor=bush) és ártatlanok vére folyik majd" - ez pedig a Bush elnök válaszcsapásira utal Baba Vanga hívei körében. 


Sikeres jóslatai közé tartozik a Kurszk tengeralattjáró tragédiája is, valamint az Egyesült Államok 44. elnökére vonatkozó jóslat is: azt mondta, hogy afroamerikai lesz. Ugyanakkor kijelentette azt is, hogy ő lesz az utolsó amerikai elnök. Azért az utolsó, mert egy nagy gazdasági válság miatt az ország két részre szakad. Hogy ez mennyire lesz igaz, még nem tudhatjuk.


Tegyük hozzá azt is, hogy a saját halálára vonatkozó hibás jóslatokon túl is vannak, amik nem történtek meg. 2011-re például egy nukleáris csapást emlegetett, amely az egész északi földtekén elsöpört volna minden növényi életformát. Nukleáris csapás volt ugyan (a fukushimai földrengés miatt), de a jóslat második fele nem jött be. 2014-re pedig bőrrákot jósolt az emberiség nagy részének a vegyi fegyverek miatt, szerencsére ebből sem lett semmi.


Baba Vanga jövőre vonatkozó próféciái

  • 2016: muzulmánok Európára támadnak, amely megszűnik létezni. A pusztulást követő években a kontinens szinte teljesen kihal.
  • 2023: A Föld pályája megváltozik
  • 2028: Az emberiség elrepül a Vénuszra abban a reményben, hogy hogy új energiaforrásokhoz jusson.
  • 2033: A világ vízszintje tovább emelkedik, amint a sarki jégsapkák elolvadnak. 
  • 2043: Európa átalakulásának következő állomása: Rómában megalakul az iszlám kalifátus. A világ gazdasága virágzik a muszlim uralom alatt.
  • 2066: Amerika új fegyvert vet be, amellyel képesek éghajlati változást elérni. A cél Róma visszafoglalása és a kereszténység újjászületése.
  • 2076: A kommunizmus visszatér Európába.
  • 2084: A természet újjászületik.
  • 2100: A mesterséges nap világítja meg a bolygó sötét oldalát. 
  • 2130: Idegenek segítségével a civilizációnk a víz alatt is képes élni. 
  • 2170: A legnagyobb globális szárazság.
  • 2187: Két nagy vulkánkitörést sikerül megállítani.
  • 2201: A hőmérséklet csökken, ahogy a Nap termonukleáris folyamatai lelassulnak.
  • 2262: A bolygók keringése lassan megváltozik, a Mars veszélybe kerül egy üstökös miatt.
  • 2354: A mesterséges nappal történt baleset miatt még nagyobb lesz a szárazság.
  • 2480: Két mesterséges nap összeütközik, a Föld sötétségbe borul.
  • 3005: Háború tör ki a Marson, amely meg fogja változtatni a bolygó pályáját.
  • 3010: Egy üstökös elpusztítja a Holdat. A Föld gyűrűjében kövek és a hamu marad.
  • 3797: A Föld meghal ugyan, de az emberi civilizáció elég fejlett lesz ahhoz, hogy egy új csillagrendszerbe menjen.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában