Ország-világ

2019.06.14. 20:02

Észt konzervatív politikusokkal tárgyalt Orbán Viktor

A pénteki megbeszélésen megállapították, Európában és szerte a világban a választók egyre nagyobb politikai szerephez juttatják azokat a pártokat, amelyeknek fontos a nemzeti, keresztény értékek megvédése, valamint a migráció veszélyeinek elhárítása.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a Karmelita kolostorban fogadta az Észt Konzervatív Néppárt (EKRE) politikusait, Jaak Madison képviselőt, az Észt-Magyar Baráti Tagozat elnökét, és Siim Pohlakot, aki várhatóan átveszi a baráti tagozat vezetését, miután Jaak Madison európai parlamenti képviselőként folytatja munkáját - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke péntek délután.


A konzervatív, bevándorlásellenes párt a márciusi észt parlamenti választáson jelentősen megerősödött, és az új kormánykoalíció tagja lett.

 

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (b) a Karmelita kolostorban fogadta az Észt Konzervatív Néppárt (EKRE) politikusait, Jaak Madison képviselőt, az Észt-Magyar Baráti Tagozat elnökét (k) és Siim Pohlakot 2019. június 14-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (b) a Karmelita kolostorban fogadta az Észt Konzervatív Néppárt (EKRE) politikusait, Jaak Madison képviselőt, az Észt-Magyar Baráti Tagozat elnökét (k) és Siim Pohlakot 2019. június 14-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

    

A pénteki megbeszélésen megállapították, Európában és szerte a világban a választók egyre nagyobb politikai szerephez juttatják azokat a pártokat, amelyeknek fontos a nemzeti, keresztény értékek megvédése, valamint a migráció veszélyeinek elhárítása. Az EU megújulásáról szóló viták során - a hagyományos európai értékek képviseletére - fokozza együttműködését a Fidesz és az Észt Konzervatív Néppárt, valamint a magyar és az észt kormány - hangzott el a találkozón.

    

Az EKRE korábban többször is határozottan kiállt Magyarország mellett, amikor a liberális, bevándorláspárti erők politikai támadást intéztek ellene - emlékeztetett Havasi Bertalan, hozzátéve: a Sargentini-jelentés elfogadását követően Mart Helme pártelnök támogató levelet küldött Orbán Viktornak.

 

Címkék#belföld

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában