Ország-világ

2019.04.15. 19:26

EP-választás - Orbán: csak a Fidesz-KDNP képes kellő súllyal képviselni Magyarországot

A Vajdasági Magyar Szövetség Mindannyian! címmel indított kampányt a Fidesz-KDNP európai parlamenti jelöltlistája mellett.

Csak a Fidesz-KDNP alkalmas arra, hogy kellő súllyal, komolysággal képviselje Magyarországot a nemzetközi színtéren, hogy kiálljon a magyarokért Brüsszelben - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Szabadkán, a Városháza dísztermében tartott európai parlamenti választási kampányrendezvényen.


A kormányfő az összetartozás szempontjából szimbolikusnak nevezte, hogy az első EP-választási kampánygyűlését Szabadkán tartja.

    

Beszédében megerősítette Szerbia európai uniós csatlakozásának támogatását, valamint arról is szólt, hogy az anyaország segítségével a Vajdaság is képes lesz az elvándorlás megállítására.


Ebben a pillanatban az a legfontosabb, hogy minden szavazati joggal rendelkező vajdasági magyar állampolgárt mozgósítsunk az európai parlamenti választásokra - hangsúlyozta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke a kampányrendezvényen.


Ennek érdekében a VMSZ Mindannyian! címmel indított kampányt a Fidesz-KDNP európai parlamenti jelöltlistája mellett.

    

A legnagyobb délvidéki magyar párt a választási verseny részeként elindította a Mindannyian.rs internetes oldalt, amelyen a kampány legfontosabb pontjai és rendezvényei követhetők nyomon, illetve a Fidesz-KDNP listájával szimpatizálók feliratkozhatnak, hogy így is jelezzék támogatásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában