Illegális bevándorlás

2020.06.21. 18:58

Embercsempészt fogtak el Parassapusztán

A parassapusztai határ közelében fogták el azt a 36 éves német állampolgárságú férfit, aki iraki állampolgárokat akart illegálisan átszállítani a Szlovák Köztársaság államhatárán vasárnap – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Nágel Tamás elmondta: a 36 éves szír születésű német állampolgár által vezetett autóban utasként három felnőtt, két fiatalkorú és egy gyermekkorú iraki állampolgár tartózkodott.

Az ő kijelölt tartózkodási helyük Balassagyarmat, melynek területét nem hagyhatták volna el engedély nélkül

- tette hozzá.

A referens közölte: az elsődleges adatok szerint a német férfi segítséget akart nyújtani az iraki állampolgároknak abban, hogy a Szlovák Köztársaság államhatárán át illegálisan elhagyják az országot.

A vezetőt és hat utasát a rendőrök a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállították, meghallgatásuk és elszámoltatásuk folyamatban van.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában