Ország-világ

2019.01.10. 09:12

Embercsempészeket vett őrizetbe az olasz rendőrség

Köztük egy szélsőséges iszlamizmussal gyanúsítható egyént.

MTI

Az olasz rendőrség tizenört embercsempészt - köztük egy szélsőséges iszlamizmussal gyanúsítható egyént - vett őrizetbe, akik Tunéziából Szicíliába próbáltak migránsokat bejuttatni - közölték a hatóságok.


A migránsok mintegy 2500 eurót (800 ezer forint) fizettek azért, hogy gyors motorcsónakon szállítsák át őket illegálisan Olaszországba. Olyanok is voltak közöttük, akik a tunéziai igazságszolgáltatás elől menekültek külföldre - derült ki a rendőrségi közleményből.


Az ANSA hírügynökség beszámolója szerint egy tunéziai menekült értesítette a hatóságokat, és a nyomozóknak azt is elmondta, hogy terrorizmussal gyanúsítható személyek is voltak a Szicíliába csempészett emberek között.


Az olasz csendőrség csak annyit közölt, hogy az őrizetbe vett személyek közül egyet terrorizmussal összefüggő bűncselekményekkel vádolnak, mert szélsőséges iszlamista propagandát terjesztett a közösségi oldalakon.


Az őrizetbe vetteket cigarettacsempészéssel is megvádolták - írta közleményében az olasz rendőrség.


(Lead-képünk illusztráció - a szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában