Ország-világ

2018.08.27. 21:31

Embercsempészeket és 59 migránst fogtak Görögországban

Az illegális bevándorlókat Törökországból az Évrosz folyón keresztül hozták át, majd két csoportban teherautókon szállították Görögország nyugati felébe.

A görög rendőrség összesen 59 migránst és 2 embercsempészt fogott el hétfőn Thesszaloniki kikötővárosának északi részében.


A hatóságok közlése szerint az illegális bevándorlókat Törökországból az Évrosz folyón keresztül hozták át, majd két csoportban teherautókon szállították Görögország nyugati felébe.


A migránsok főleg Pakisztánból, Afganisztánból és Szíriából származnak. Görög biztonsági tisztségviselők szerint az embercsempészek azt ígérték az illegális bevándorlóknak, hogy amennyiben nem veszik nyilvántartásba őket Görögországban, úgy sikeres megérkezésüket követően Németországban maradhatnak.


Athén és Berlin a múlt héten megállapodást kötött arról, hogy a német-osztrák határon elfogott menedékkérőket, akiket a görög hatóságok 2017. július 1-jét követően regisztráltak, 48 órán belül visszaküldhetik Görögországba.


Az embercsempészek a görög rendőrség szerint azzal próbálkoztak, hogy az illegális bevándorlókat az úgynevezett balkáni útvonal lezárása ellenére, a nem ellenőrzött határszakaszokon Albánián, Montenegrón és Bosznia-Hercegovinán keresztül, esetleg az adriai-tengeren át Olaszország érintésével Közép-Európába juttassák.


(Lead-képünk illusztráció - a szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában