Ország-világ

2018.01.18. 22:42

Élő Anita kapta a Média a családért díjat

A díjazott egy tizenegy gyermeket nevelő család életét, mindennapjait bemutató Melyik nem kellett volna? című írásáért kapta az elismerést.

Élő Anita vehette át, a Heti Válasz című lapban megjelent, egy tizenegy gyermeket nevelő család életét, mindennapjait bemutató Melyik nem kellett volna? című írásáért a Média a Családért Alapítvány és a Képmás magazin 2017. évi, Média a családért díját csütörtökön Budapesten.


A Várkert Bazárban megrendezett díjátadó ünnepségen Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyekért is felelős államtitkára hangsúlyozta: idén, vagyis a családok évében a családok fokozott támogatása mellett fontos, hogy a lehetőségeikről hiteles forrásból, pontosan tájékozódhassanak az érintettek. Ehhez szükséges a média együttműködése is, amely közvetítheti, de rombolhatja is a családi értékeket - fűzte hozzá.


Elismerés illeti azokat, akik segítenek abban, hogy Magyarország családbarát ország legyen. A családok éve elsősorban a figyelemről, a családbarát gondolkodásról szól - mondta a politikus, és arra kérte az újságírókat, hogy segítsenek közvetíteni ezeket az értékeket.


Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége a díjátadón arról szólt, hogy a család, különösen a nagycsalád olyan bástyát, védelmet jelent a szülők és a gyermekek számára egyaránt, amit semmi nem pótolhat. Ma már a társadalom is igyekszik megkönnyíteni a családok életét és mindenhol tetten érhető a családok iránti figyelem. Ugyanakkor a kisgyermekes családok mellett az idősebb generációk, a nagyszülők is több odafigyelést érdemelnek. Ezt felismerve számos, az idősek életét bemutató, azt megkönnyítő programot is támogat a díjat jegyző alapítvány - mondta Lévai Anikó.


Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke abból az alkalomból, hogy az idén külön kategóriában a külhoni média számára is pályázatot hirdetett az alapítvány, úgy fogalmazott: nemzetünk jövője az egész Kárpát-medencében a keresztény értékrendű családokra épülhet, akiknek példamutatását mindenkinek meg kellene ismernie. Ezt az intézet is elősegíti a maga eszközeivel. A kormány által meghirdetett Külhoni magyar családok éve elnevezésű programsorozat keretében Hit és megmaradás címmel kárpátaljai magyar nagycsaládok mindennapjait bemutató riportkötetet jelentettek meg - mondta.


Az Emmi különdíját Jobbágyi Zsófia Magyar Hírlapban megjelent Dicsérj, dicsérj, dicsérj című vezércikke kapta.


A Média a Nemzedékekért-díjat Horváth Ágnes és Horváth Szilárd, a Kossuth Rádió munkatársai, a Napközben című műsorban készült Aktív időskor című összeállításukért vehették át.


A Külhoni média a családért díjat Kiss Réka, a hirek.sk oldalán megjelenő Otthontalan memoár című írásáért kapta.


A Média a családért díj és a Média a nemzedékekért díj kategóriában közönségdíjast is választhattak a mediaacsaladert.hu honlapon szavazók. Előbbit Kozák Annamária, az Apa Akadémia című, a Katolikus Rádióban megjelenő műsoráért vehette át, utóbbit Finy Petra nyerte el, a wmn.hu oldalon megjelent Békén kell hagyni a gyerekeket című munkájával.


Az esemény záróakkordja Emmer László Képmások című fotókiállításának megnyitója volt, amelyen a Képmás magazin címlapinterjúihoz készült fotókból láthat válogatást a közönség. A kiállítás megvásárolható képeinek vételárát a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek utalják a szervezők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában