Ország-világ

2017.12.30. 15:12

Elnök lett Libéria aranylabdás focistája - fotók az ünneplésről

George Weah nyerte a libériai elnökválasztást, az egykori labdarúgó a szavazatok 98 százalékos feldolgozottsága szerint a voksok több mint 60 százalékát szerezte meg az elnökválasztás második fordulójában - közölte az afrikai ország választási bizottsága csütörtökön.

Az egyetlen afrikai aranylabdás labdarúgó Joseph Boakai alelnökkel mérkőzött meg a voksolás kedden tartott második fordulójában.


A libériai választási bizottság által ismertetett előzetes eredmények szerint a Kongresszus a Demokratikus Változásért színeiben induló George Weah a szavazatok 61,5 százalékát, az Egység Párt jelöltjeként induló Boakai pedig 38,5 százalékát szerezte meg.

 

Elnök lett Libéria aranylabdás focistája



Libériában 70 év óta először kerül sor demokratikus hatalomátadásra. Habár az előző elnöknek, a Nobel-békedíjas Ellen Johnson-Sirleafnek sikerült megszilárdítania a békét a több évtizedes polgárháború után, sokak szerint keveset tett a szegénység felszámolásáért. Az elnök már nem indulhatott újabb mandátumért.

Címkék#afrika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában