Ország-világ

2018.03.01. 12:01

Elkelt Picasso múzsájáról készült egyik portréja

Az 1937-ben alkotott, Nő sapkában és kockás ruhában című szürrealista olajfestmény szerda este talált gazdára.

Majdnem 50 millió fontért (17,6 milliárd forint) kelt el Picasso francia múzsájáról és szeretőjéről, Marie-Thérese Walterről festett portréja egy londoni árverésen - közölte a Sothebyís aukciósház. Az 1937-ben alkotott, Nő sapkában és kockás ruhában című szürrealista olajfestmény szerda este talált gazdára, első alkalommal árverezték el.

 

Kép: Librarius

Kép: Librarius

Eladási ára jóval a becsült 36 millió font fölött volt. Az aukciósház nem tette közzé sem a vevő, sem az eladó nevét. A portré az impresszionista, modern és szürrealista művészeti aukció legdrágábban eladott alkotása lett. Az árverés több mint 136 millió fontos bevétellel zárt, gazdára talált többek között Picasso A matador című képe és Alberto Giacometti egy csillára is. A világrekord nem került veszélybe, a legdrágábban elárverezett Picasso-alkotás továbbra is a 2015-ben New Yorkban 179 millió dollárért elkelt Algíri nők (O változat).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában