még nincs vége az ügynek

2020.01.13. 14:31

Elítélték Hunvald Györgyöt

Hunvald Györgyöt egy év szabadságvesztésre ítélte mintegy másfél évtizede Erzsébetváros szocialista polgármestereként elkövetett több tízmilliós hűtlen kezelés miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfőn kihirdetett elsőfokú, nem jogerős döntésével.

Hunvald György volt szocialista politikus, korábbi parlamenti képviselő és VII. kerületi polgármester ellen több büntetőeljárás indult több mint egy évtizeddel ezelőtt, és csaknem három évet töltött előzetes letartoztatásban. Mivel ezt az időt a bíróság beleszámította most kapott büntetésébe, Hunvaldnak nem kell börtönbe vonulnia. Volt olyan ügy, amelyben jogerősen felmentették, és volt olyan, amelyikben elítélték.

Ebben az eljárásban négy megbízási szerződés, továbbá egy szocialista politikus mobiltelefon-használata miatt kellett Hunvaldnak bíróság elő állnia, az ügyben már volt jogerős ítélet, majd perújítás.

A bíró szóbeli indoklása szerint Hunvald György hűtlen kezelést követett el a négy megbízási szerződéssel, melyeknél nyilvánvaló, hogy nem történt érdemi munkavégzés, nem is volt erre irányuló szándék, a teljesítés igazolások pedig fiktívek volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában