bíróság

2020.10.30. 18:48

Elítéltek egy brazil drogfutár nőt Budapesten

Azt állította: megbízója egy kifizetetlen kölcsön fejében bízta meg a kábítószer szállításával.

Első fokon 1 év 9 hónap börtönbüntetésre ítéltek és 4 évre kiutasítottak Magyarország területéről egy brazil drogfutár nőt – közölte a Fővárosi Törvényszék pénteken.

Közleményük szerint a nőt egy brazil férfi bízta meg, hogy bőröndbe rejtve kokaint szállítson Sao Paulóból Budapestre. A nőnek a három kilogrammnyi kokaint a budapesti repülőtéren kellett volna átadnia egy nőnek, azonban a pénzügyőrök – a vámellenőrzés során – csomagjában megtalálták a kábítószert.

A törvényszék elfogadta a nő védekezését, miszerint fenyegetés hatására követte el a bűncselekményt. Azt állította: megbízója egy kifizetetlen kölcsön fejében – a nő és családja testi épségét fenyegetve – bízta meg a kábítószer szállításával. Megjegyezték: Brazíliában gyakran alkalmazzák ezt a módszert a drogfutárok beszervezésére.

A jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével megvádolt nő ügyében született ítélet nem jogerős – közölte a törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában