gyász

2019.10.17. 16:45

Elhunyt Elijah Cummings, az amerikai képviselőház ellenőrzési bizottságának elnöke

A bizottság, amelyet vezetett, a képviselőház fő vizsgálóbizottsága, és két másik bizottsággal együtt részt vesz a Donald Trump amerikai elnök alkotmányos elmozdítására irányuló eljárás (impeachment) megindításához szükséges vizsgálatban.

A vizsgálatot Trump és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök júliusi telefonbeszélgetése ügyében indították el, amelyről egy névtelen bejelentő – sajtóinformációk szerint a hírszerzés egyik munkatársa – tett panaszt az illetékes hatóságoknál.

A 68 éves Cummings a Johns Hopkins kórházban hunyt el csütörtök hajnalban, miután hosszú idő óta meglévő egészségügyi problémái után komplikációk léptek fel nála, és emiatt beszállították a kórházba – közölte hivatala, amely hozzátette, hogy bővebben később adnak tájékoztatást. A CBS tévé értesülése szerint szív- és térdproblémái voltak.

Cummingsot először 1996-ban választották meg szövetségi képviselőnek, és január óta volt az ellenőrzési bizottság elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában