Ország-világ

2017.03.31. 22:45

Egypetéjű ikertestvérének adta méhét egy nő

A világon először végeztek méhátültetést egypetéjű ikrek között.

A világon első ízben végeztek el méhátültetést egypetéjű ikrek között Belgrádban - számolt be róla pénteken a Vajdaság Ma című hírportál.


A műtétet nemzetközi orvoscsoport végezte el a 37 éves ikerpáron. A beavatkozás, a méh kivételétől számítva az átültetés befejezéséig március 26-án reggel 8 órától másnap hajnalig tartott.


A testvérek egyik tagja méhhel született, és már három gyermeknek adott életet, ezért úgy döntött, felajánlja testrészét a testvérének, aki méh nélkül született.


A svéd, amerikai, izraeli és szerb orvosok által végzett műtét majdnem egy napon át tartott. Az orvosok elmondták, a páciensek jól vannak, egyelőre minden a várakozásoknak megfelelően alakul, a műtétet vasárnap végezték.


Megfogalmazásuk szerint az egypetéjű ikrek közötti transzplantáció azért fontos az orvostudomány szempontjából, mert "szöveteik azonosak és nagyobb az esély arra, hogy a műtétet követően a páciens a terhességet sikerrel kihordja".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában