Ország-világ

2018.04.09. 12:22

Egy képviselője lesz az Együttnek, lemondott a párt elnöksége

Az Együtt tudomásul veszi a választás eredményét - mondta Juhász Péter, a párt elnöke vasárnap éjjel, aki bejelentette, hogy lemond az Együtt elnöksége.

  • Az Együtt egy képviselőt ad az új Országgyűlésbe: Szabó Szabolcs nyert az egyéni választókerületében
  • Listán 33 816 szavazatot kapott az Együtt, ami 0,65 százalékos arányt jelent
  • Mivel a párt nem érte el az 1 százalékos támogatottságot listán, vissza kell fizetniük a kampánytámogatás összegét
  • Az ellenzéki politikus a párt budapesti eredményváró helyszínén tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy csalódottak az ellenzék teljesítményét illetően.


    A politikus úgy fogalmazott: szerették volna, ha létrejön a kormányváltás, és úgy vélte, egy erősebb, hatékonyabb 

    együttműködéssel jobb eredmény született volna. Juhász Péter ugyanakkor leszögezte, a párt mindent megtett azért, hogy az ellenzék sikeres legyen az országgyűlési választásokon, "színtiszta lelkiismerettel állunk a választók elé". 


    Egyben köszönetet mondott azoknak a választóknak, akik bizalmat adtak a nekik. 


    Juhász Péter gratulált Szabó Szabolcsnak, aki mandátumot szerzett, és gratulált azoknak az ellenzéki képviselőknek, akik szintén bekerültek a parlamentbe. 


    Szigetvári Viktor, a párt miniszterelnök-jelöltje azt mondta, ezt a kampányt az Együtt elvesztette, sikertelen volt az a stratégia, amire felépítették a saját listás kampányukat. 


    Megjegyezte, hogy a kampány alatt Juhász Pétert olyan "mocskos támadások érték, amelyek teljesen alaptalanok, embert próbálók voltak". 


    A politikus kérdés kapcsán kitért arra, hogy az Együtt sorsáról a párt tagságának kell döntenie, és hozzátette, büszke Szabó Szabolcs egyéni eredményére.  

    Juhász Péter kora este, az urnazárást követően tartott budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, meggyőződése, hogy az Együtt bent lesz a parlamentben. 


    A magas részvételi arány mindenképpen jó hír a kormányváltást akaróknak - fogalmazott az ellenzéki politikus. Szerinte a Fidesz "csak a stabil, fix táborát tudta mozgósítani", és olyanok is nagy számban mentek el szavazni, akik kormányváltást akarnak. "Az Együtt politikája arról szólt, hogy a kormányváltásért politizáltak, tehát minden olyan eredménynek örülnek, ami ehhez közelebb visz" - mondta Juhász Péter. 


    Hozzátette: abban bíznak, hogy két egyéni mandátumot szereznek Szabó Szabolcs (Csepel) és Vajda Zoltán (Mátyásföld) révén. 


    Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje arról beszélt, hogy az eddiginél több az egyéni mandátumszerzés lehetősége. Megjegyezte, hogy a választási rendszer működése most sem volt botrányoktól mentes, és az ellenzék partner lett volna a hibák kijavításában, azonban a Fidesz nem. 


    Juhász Péter szerint a Fidesz legitimitása a magas részvétel miatt megingott.

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában