Ország-világ

2017.11.19. 10:04

Egy amerikai színész is demonstrált a 21. századi Magyarország legnagyobb vallásüldözése ellen

A Szcientológia Egyházzal kapcsolatos hatósági eljárások nemzetközi visszhangja miatt Jeff Pomerantz, amerikai színész is hazánkba látogatott, hogy részt vegyen az eddigi egyik legnagyobb tüntetésen.

A híres amerikai színész is demonstrált a 21. századi Magyarország legnagyobb vallásüldözése ellen - írja közleményében a Szcientológia Egyház Központi Szervezet .


Jeff Pomerantz is csatlakozott a magyar szcientológusok vallásszabadságért vívott küzdelméhez.


A békés demonstráció szombaton délután a Deák téren kezdődött. A hívők tiltakoztak az egy hónapja kezdődött hatósági túlkapások miatt.


A Szcientológia Egyházzal kapcsolatos hatósági eljárások nemzetközi visszhangja miatt Jeff Pomerantz, amerikai színész is hazánkba látogatott, hogy részt vegyen az eddigi egyik legnagyobb tüntetésen.


A 12. demonstrációt Vojtilla Tímea nyitotta meg, aki a hívők nevében elmondta:

Méltósággal kiállunk a vallásszabadságért, és azt akarjuk, hogy Magyarország továbbra is a szabadság otthona maradhasson


Az egyház szóvivője, Miklovicz Attila is felszólalt:

Soha egyetlen etnikai tisztogatás, soha egyetlen faji alapon történő megkülönböztetés és soha egyetlen egy vallásháború nem vezetett megoldásra.


Ezután Jeff Pomerantz, Broadway színész szólt a tömeghez:

Amit a Szcientológiával tettek Magyarországon, az nem hű Magyarország nagyszerű tradíciójához. Amit mi készülünk tenni, az viszont hű Magyarország hagyományához


- ezekkel a szavakkal indult útjára a szcientológusok békés szabadságharca.


A mintegy 800 főből álló békés tömeg 1 km hosszú sort alkotva vonult a Deák tértől a Nyugati térig.

 


A demonstrációt követően rendezvényt tartottak az oktatás, a drogfogyasztás és a társadalmat aggasztó problémák megoldása érdekében. Kiadó: Szcientológia Egyház Központi Szervezet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában