Ország-világ

2021.06.07. 15:43

Dömötör szerint Jakab még Rákosival is szerepelne közös listán (videó)

A Jobbik szövetségeseinek kormányzása idején ment a legrosszabbul a melósoknak – emlékeztetett Dömötör Csaba.

Jakab Pétert, a Jobbik elnökét napirend előtti felszólalását megelőzően Kövér László házelnök figyelmeztette, hogy amennyiben megszegi a házszabályt, szankcionálni fogja – írja a Magyar Nemzet.

Felszólalásában a Jobbik elnöke leszögezte: amennyiben a mai napon sem mondhatja el az igazságot a parlament falain belül, akkor elmondja azon kívül. „A tolvajok fizetni fognak” – kezdte beszédét, arra utalva, hogy amennyiben a baloldali összefogás kormányra kerül 2022-ben „elszámoltatják a Fideszt”.

A politikus állítása szerint a jövő évi költségvetés alapján a kormány adót akar növelni és még több bőrt lehúzni az emberekről. Jakab Péter szerint magas az infláció, nem emelkednek a bérek és a nyugdíjak. Beszédében folyamatosan hangsúlyozta, hogy a kormány tönkretette az országot és „meg fognak fizetni mindenért”.

Dömötör Csaba államtitkár válaszában többek között azt mondta: a Jobbik szövetségeseinek kormányzása idején ment a legrosszabbul a melósoknak.

A minimálbér a Fidesz–KDNP kormányzása óta nőtt számottevően, illetve a kormány csökkentette az SZJA mértékét. Utalva a Jobbik szövetségeseire, Dömötör Csaba kiemelte: „Karácsony Gergely kétkulcsos adót akar bevezetni, a társasági adót is növelnék több mint a duplájára, a családtámogatási rendszert pedig úgy alakítanák át, hogy ne legyen munkához kötve. Ez járna 12 százalékos munkanélküliséggel.”

A politikus ismét emlékeztetett: a Jobbik a kommunista pártok ellen jött lére, ma mégis velük szövetkezik. A felszólalást követően Kövér László házelnök jelezte Jakab Péternek, hogy csak azért engedte végigmondani a képviselő felszólalását, hogy mindenki lássa, mit enged meg magának Jakab, amikor nem szankcionálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában