Ország-világ

2021.03.22. 18:53

Dömötör Csaba a baloldalhoz: térjenek már észhez! (videó)

A DK egyenesen egyes vakcinák betiltását követelte – emlékeztetett az államtitkár.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. március 16-án.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

– A kormány nemzeti katasztrófába vezette az országot – mondta napirend előtt Arató Gergely – írja a Magyar Nemzet.

A DK országgyűlési képviselője szerint az elmúlt héten Magyarországon haltak meg a legtöbben a világon a lakosság arányát tekintve, így a helyzet négyszer súlyosabb hazánkban, mint az EU-ban, mindeközben az oltási terv káoszba fulladt, a kormány pedig 1,7 millió uniós vakcinát nem hívott le. – Fejezzék be a sikerpropagandát, kezdjenek el dolgozni, életet menteni – jelentette ki Arató Gergely.

Válaszában Dömötör Csaba közölte:

a védekezés sikere az átoltottságon múlik, ez az EU-ban átlagosan nyolc, míg Magyarországon több mint 16 százalékos, ezzel a második helyen állunk.

– Ez lenne az összeomlás? – kérdezte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Hangsúlyozta azt is, hogy

a baloldal olyan uniós vakcinákat kér számon a kormányon, amik csak decemberben érkeznének meg.

– Térjenek már észhez! – mondta Dömötör, aki gyalázatosnak nevezte a baloldal oltásellenes kampányát, amelynek részeként a DK egyenesen egyes vakcinák betiltását követelte. Szerinte ez is bizonyítja a Krekó Péter-féle stratégiát, miszerint a kormány gyengítése érdekében bizalmatlanságot kell kelteni a vakcinákkal szemben. – Olyan produkció ez, ami az őszödi frakcióülésre is befért volna – fogalmazott. Dömötör Csaba végül kitért arra, hogy

a baloldal, élén a DK-val rendre fenyegeti a jobboldali újságírókat és ennek semmiféle következménye nincsen.

– Ha ez fordítva történne, a baloldali képviselők már letapasztott szájjal ülnének a parlamentben, külföldről finanszírozott civilek tüntetnének. De most, hogy ők mondanak ilyeneket, akkora csönd van, hogy még a tücskök ciripelését is hallani lehet – jelentette ki az államtitkár.

Borítókép: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 16-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában