Ország-világ

2018.01.31. 20:59

Dömötör: botrányos, hogy Szél Bernadett eltörölné a csok-ot

Az LMP pont ott folytatná, ahol a baloldali kormányok 2010-ben abbahagyták - írta közleményében az államtitkár.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint botrányos bejelentést tett Szél Bernadett LMP-társelnök, amikor egyértelműen kijelentette, hogy pártja eltörölné az új lakásokra vonatkozó családi otthonteremtési kedvezményt (csok).


Dömötör Csaba szerdán az MTI-nek küldött közleményében azt írta: ezzel az LMP pont ott folytatná, ahol a baloldali kormányok 2010-ben abbahagyták. "Pont ez a politika vezetett korábban a devizahitelezéshez és több százezer magyar család eladósodásához" - emelte ki.


Elfogadhatatlan, hogy miközben az LMP a bevándorlókat befogadná, a magyaroktól megvonná az otthonteremtési támogatást. Amíg a polgári kormány van hivatalban, a magyar családok számíthatnak az otthonteremtési programra, amely eddig már csaknem 70 ezer családnak nyújtott segítséget - közölte az államtitkár.


Szél Bernadett egy szerdai sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva azt mondta: a csok egy részét, a felújításra és bővítésre nyújtott támogatást megtartanák, új lakások építését azonban nem finanszíroznák ebből. Kijelentette: a támogatás jelenleg nem a rászorulókhoz jut, hanem inkább az építőipart támogatja, ezért a forrást szociálisbérlakás-programra fordítanák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában