Ország-világ

2017.04.08. 16:52

DK: a kormány újabb kártyát húzott elő Putyin paklijából

A módosító javaslat megbélyegzi a civil szervezeteket, és egyetlen valódi célja van, hogy hiteltelenné tegye a szervezeteket és külföldi kémnek állítsa be őket - mondta Arató Gergely.

MTI

A Demokratikus Koalíció oktatáspolitikusa szerint a CEU bezárása után a kormány egy újabb kártyát húzott elő Vlagyimir Putyin orosz elnök paklijából a civil szervezetekre vonatkozó törvényjavaslat benyújtásával.


Arató Gergely a témában tartott sajtótájékoztató után az MTI-nek azt mondta, a módosító javaslat megbélyegzi a civil szervezeteket, és egyetlen valódi célja van, hogy hiteltelenné tegye a szervezeteket és külföldi kémnek állítsa be őket. Megjegyezte, hogy legutóbb az '50-es évek diktatúrájában volt ez szokás.


A politikus szerint azonban semmilyen alapja nincs a kormány lépésének, mert a civil szervezetek működése jobban átlátható, mint a kormányé, az az indok pedig félrevezető, hogy a pénzmosás és a terrorizmus miatt van szükség a módosításra. Arató Gergely kijelentette: semmilyen kapcsolat nincs a civil szervezetek és a pénzmosás, vagy a terrorizmus között.


A kormány ezzel a lépéssel nyíltan szembefordul az uniós értékekkel és a putyini Oroszország felé akarja közelíteni Magyarországot, saját polgári ellen folytat háborút, és meg akarja akadályozni, hogy az emberek véleményt mondjanak - mondta Arató Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában