Ország-világ

2016.06.21. 19:28

Diónyi jég hullott az égből, 55 házat rongált meg

Tizenhárom szatmári településről érkeztek kárbejelentések a keddi vihar és jégeső miatt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Uszkán 55 házban okozott kárt a keddi jégverés - közölte a mintegy 450 lakosú település polgármestere az MTI-vel.

Sértő-Radics István (Együtt) elmondta, a diónyi nagyságú jég pusztítása után elkezdték a károk felmérését és a kármentesítést. A mentési munkában résztvevők az önkormányzat munkatársaival közösen járják végig a községet és mérik fel, milyen segítségre van szükségük a lakóknak.

A jég a romániai Szatmár megye több településén is károkat okozott, a tűzoltóknak nagyobbrészt fákat és kidőlt oszlopokat kellett eltakarítaniuk az úttestről Szatmárnémetiben és a környező falvakban - olvasható a www.szatmar.ro oldalon. A honlap beszámolója szerint dió és tojás nagyságú jégdarabok hulltak Apában, Gencsen, Majtényban és Nagykárolyban, Szatmárhegyre és környékére pedig özönvízszerű eső zúdult.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a magyar oldalon tizenhárom szatmári településről érkeztek kárbejelentések a keddi vihar és jégeső miatt, a térségben több mint hétszázötven ház rongálódott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában