új-zélandi vulkánkitörés

2019.12.10. 11:34

Csekély a remény, hogy élve megtalálják az eltűnteket

Nyolc embert keresnek.

Kevés a remény arra, hogy élve megtalálják azt a nyolc embert, aki eltűnt az új-zélandi Fehér-szigeten a vulkánkitörés után – közölték kedden az új-zélandi hatóságok.

Öt halálos áldozatról már hétfőn bizonyosan tudtak.

Bruce Bird rendőrfelügyelő sajtótájékoztatóján azt mondta: legfrissebb adataik szerint 47-en voltak a szigeten, amikor a tűzhányó helyi idő szerint hétfő délután két órakor kitört. Harmincnégy embert sikerült kimenteniük helikopterekkel. Közülük 31-en kórházban vannak égési sérülésekkel, és 27 sérült esetében testfelületük több mint 71 százaléka megégett. Kedden még mindig túl veszélyesek voltak a körülmények ahhoz a szigeten, hogy az eltűntek keresésére induljanak.

Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök pedig azt mondta, hogy egy repülőgép a levegőből vizsgálta a szigetet, és nem látta élet nyomát.

A halottak, az eltűntek és a sérültek között öt új-zélandi, 24 ausztrál, kilenc amerikai, négy német, két kínai, két brit és egy malajziai van a hatóságok szerint.

Az ügyben a rendőrség nyomozást is indított.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök úgy tudja, hogy 11 honfitársa van a halottak, illetve az eltűntek között, és 13 kimentett sérült ausztrál van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában