Ország-világ

2018.11.12. 13:56

Bulgária sem csatlakozik az ENSZ migrációs csomagjához

Az ENSZ migrációs csomagjának szövegéről a világszervezet tagországai idén júliusban egyeztek meg. Deklarált célja a bevándorlás biztonságossá és legálissá tétele.

A bolgár kormány nem támogatja a csatlakozást az ENSZ globális migrációs csomagjához - jelentette be Cvetan Cvetanov, a konzervatív Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) kormánypárt frakcióvezetője a szófiai koalíciós kabinet hétfői tanácskozását követően.


"Az ENSZ globális migrációs csomagjához való csatlakozás elutasítását irányozza elő az a döntés, amelyet a parlamenti frakciók részvételével a viták összegzéseként és a kormány álláspontjának figyelembevételével a koalíciós tanácsban elfogadtak" - közölte Cvetanov.

    

Az országot tavaly május óta a GERB és a nacionalista Egyesült Hazafiak szövetség koalíciója kormányozza, Bojko Boriszov miniszterelnök vezetésével.

    

Az ENSZ migrációs csomagjának szövegéről a világszervezet tagországai idén júliusban egyeztek meg. Deklarált célja a bevándorlás biztonságossá és legálissá tétele. Olyan kérdésekkel foglalkozik, mint a bevándorlók védelme, integrálásuk a fogadó országukba, illetve a saját országukba való visszajuttatásuk.

    

Az egyezményt - hivatalos nevén Globális megállapodás a biztonságos, rendezett és szabályos migrációról - a tervek szerint decemberben fogadják el az ENSZ marokkói csúcstalálkozóján. Az elfogadás folyamatából időközben kilépett az Egyesült Államok, Ausztrália, Ausztria és Magyarország, és a távozást mérlegeli több más ország, köztük Lengyelország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában