Ország-világ

2018.10.19. 21:22

Borzalmas baleset: legalább 50 embert gázolt halálra a vonat

Az egyik legfontosabb hindu ünnepélyt ünneplő tömeg a fesztivál zsivaja és a petárdák robaja miatt nem hallotta meg a közelgő vonatot.

MTI

Legalább ötven embert gázolt halálra pénteken egy vonat az északnyugat-indiai Pandzsáb tartományban - közölték a helyi hatóságok. A tragédiában legalább kétszázan megsérültek.


A beszámolók szerint az Amritszár városban történt tragédia oka az volt, hogy az egyik legfontosabb hindu ünnepélyt ünneplő tömeg nem hallotta meg a közelgő vonatot, a fesztivál zsivaja miatt. Az ünneplők egy része a hindu vallás egyik istenségét ábrázoló, petárdákkal megrakott, hatalmas bábu égetését nézte a síneken állva, a robaj pedig elnyomott minden más zajt.

Fotók: MTI

Fotók: MTI

Amritszár rendőrkapitánya közölte: egyelőre nem állapították meg a halálos áldozatok pontos számát, de biztosra vehető, hogy több mint ötven.


Helyi hírforrások szerint mintegy 700 ember tartózkodott a síneken.


Narendra Modi indiai miniszterelnök "szívfacsarónak" minősítette a történteket.


A hatóságok egybehangzóan azt közölték, hogy mindent megtesznek a sérültek és az áldozatok ellátása és megsegítése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában