Ország-világ

2018.11.28. 16:15

Bombafenyegetés miatt miatt kiürítettek tizenöt bevásárlóközpontot Moszkvában - Vaklárma volt

Orosz források szerint minden riasztás Ukrajnából érkezett.

Bombafenyegetés miatt kiürítettek tizenöt bevásárlóközpontot szerdán az orosz fővárosban, de minden riasztás vaklármának bizonyult, és orosz források szerint Ukrajnából érkezett.


A RIA Novosztyi hírügynökség a helyi katasztrófavédelemre hivatkozva azt írta, hogy külföldi hívásokról érkezett a bejelentés a szóban forgó helyeken elhelyezett pokolgépekről. Az épületeket lezárták, tűzszerészek vizsgálták át őket, de nem találtak semmit.

    

A TASZSZ hírügynökség igazságügyi forrásokból úgy értesült, hogy egymásután érkeztek a bejelentéseket, mind ugyanarról az Ukrajnában regisztrált telefonszámról. Az előzetes információk szerint huliganizmusról van szó, és az orosz hatóságok próbálják azonosítani a betelefonálót.

    

Korábbi híradásokban az szerepelt, hogy 12 bevásárlóközpontot és egy pályaudvart, a Kijevit érintett a rendkívüli intézkedés. Később a hírek úgy módosultak, hogy 15 üzletközpontot zártak be, míg a Kijevi pályaudvarral kapcsolatos kiürítést az állami vasúttársaságnál cáfolták.

    

Tavaly és a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság alatt rengeteg ilyen hívás érkezett a hatóságokhoz, de mind hamisnak bizonyultak. A TASZSZ ismertetése szerint tavaly szeptember és december között négyezer objektum vált "telefonterroristák" célpontjává, és több mint 2,6 millió embert kellett evakuálni oroszországi városokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában