Ország-világ

2015.09.19. 07:45

Biszku Béla októberben ismét bíróság elé állhat

Megérkeztek a Fővárosi Törvényszékre az egykori belügyminiszter büntetőperével kapcsolatos szakértői vélemények.

Megérkeztek a Fővárosi Törvényszékre a [namelink name="Biszku Béla"] egykori belügyminiszter büntetőperével kapcsolatos szakértői vélemények, így október 2-án tárgyalást lehet tartani az ügyben - közli szombati számában a Fővárosi Törvényszék által is megerősített értesülését a Magyar Idők.

Ez már a második elsőfokú eljárás lesz az ügyben, hiszen a Fővárosi Ítélőtábla júniusban hatályon kívül helyezte az öt és fél év szabadságvesztést kiszabó tavalyi ítéletet - idézi fel a napilap.

Biszku Bélát a Fővárosi Törvényszék felbujtóként elkövetett háborús bűntettért ítélte el: a vád szerint a politikus az 1956-os forradalom leverése után részt vett a karhatalom irányításában, és felelőssége megállapítható a Nyugati téri, valamint a salgótarjáni sortüzekben is.

Az elsőfokú bíróság felhívására a szeptember 15-i határidőig 377 oldalnyi elemzés készült a történelmi összefüggésekről, de két orvos szakértő is benyújtott tanulmányt Biszku Béla egészségi állapotáról, illetve az ügy sértettjeinek sérüléseiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában