Ország-világ

2018.05.12. 12:33

Balesetnek hitték a két kerékpáros halálát - most kiderült, megölték őket

A két férfi holttestére április végén bukkantak rá, akkor már vagy egy hete halottak voltak.

Először balesetnek tűnt, ám most kiderült, hogy gyilkosság áldozata lett Mexikóban egy német és egy lengyel kerékpáros - adta hírül pénteken a mexikói ügyészség.


A lengyel férfi halálát a fejét ért nagy erejű ütés okozta, de hogy pontosan milyen eszköztől, nem tudni. A halottkémek először arra gondoltak, hogy végzetes bukása okozta halálát.


A német férfival lőfegyver végzett. A lövedék áthatolt koponyáján, bár először az ő fejsérülését is balesetnek gondolta a hatóság. Az ügyészség közlése szerint semmi esély sincs arra, hogy a hatóság megtalálja a lövedéket, mivel áldozataikkal gyilkosuk, vagy gyilkosaik nem ott végeztek, ahol a holttestekre április végén rábukkantak.


A két férfi akkor már vagy egy hete halott volt, tetemük oszlásnak indult, ami ugyancsak nehezítette a boncnokok dolgát annak kiderítésében, hogy mi okozta a kerékpárosok halálát.


A két áldozat nagy valószínűséggel Holger Franz Hagenbusch és Krzysztof Chmielewski, mivel ők szerepelnek az eltűntek listáján. Ugyanakkor biztos azonosításuk végett a hatóságok DNS-vizsgálatba kezdtek.


A rendőrség feltevése szerint rablógyilkosság történhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában