Ostrom alatt áll Európa

2020.12.16. 10:35

Bakondi: az új migrációs akcióterv a betelepítések tömegessé válását garantálná

Az akcióterv a bevándorlókat munkavállalás és cégalapítás szempontjából is előnyben részesítené, politikai jogokat biztosítana, illetve a politikai képviseletben megfelelő arányú részvételt garantálna az érkezőknek.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az új migrációs akcióterv sokkal inkább a betelepítés tömegessé válását, mintsem az illegális migráció megállítását garantálná.

Mint mondta, a korábbi Európai Bizottság (EB) 2015 óta konzekvens politikát folytatott azzal, hogy gyakorlatba ültette Soros György elképzeléseit.

Az Ursula von der Leyen vezette új EB-nél lehetett abban reménykedni, hogy a bizottság politikát formáló tevékenységében változás következik be, de végül ez nem történt meg – fűzte hozzá a főtanácsadó. Bakondi György szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában rámutatott: az új migrációs akciótervet pozitívan értékelte a belbiztonságért, a közbiztonságért és a terrorizmus elleni fellépésért is felelős Ylva Johansson uniós belügyi biztos, annak ellenére, hogy az 34 millió illegális migráns betelepítésének és lakhatásának európai országok általi garantálását tartalmazza.

Az akcióterv a bevándorlókat munkavállalás és cégalapítás szempontjából is előnyben részesítené, politikai jogokat biztosítana, illetve a politikai képviseletben megfelelő arányú részvételt garantálna az érkezőknek. Mindezek előrevetítik, hogy az eddigi illegális migráció feladványának megoldására új elgondolások jelennek meg Nyugat-Európában – fogalmazott Bakondi György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában